2008. február 18., hétfő

Bemutatkozás

Kőszikla néven jelent meg a bekecsalji egyházközségek gyülekezeti lapja 2007 karácsonyán, a mezőségi református egyházközségek Kéve névem megjelent lap mellekleteként, illetve ennek bölcsőjében. 2008 január 24.én jelent meg az első különálló szám.

A Kőszikla gyülekezeti lap nem zárkózik felekezeti korlátokba - a bekecsalji gyülekezetek lapja kiván lenni, mindazok részére akik élni kivánnak e lehetőséggel. Ennek szellemében jött létre az első bekecsalji ökumenikus lelkészi találkozó a Nyárádszeredai Nyárády vendéglőben, ahol református, evangélikus és unitárius lelkészek vettek részt.

A második lelkészi találkozó a Kőszikla szerkesztői találkozójára már egy parókián került sor és a következő találkozóra is egy másik parókián kerül majd sor. A második talákozón már csak református és unitárius lelkészek vettek részt, a részvevők ismételten megfogalmazták nyiottságukat továbbra is a lelkészi találkozók ökumenikus jellegét illetően, ami nem feltétlenül jelenti a Kőszikla lap közös szerkesztését. A reménység töretlen az együttmúködést illetően.

A találkozón megjelent lelkészek, remélik a térség különböző felekezeti lelkészekkel való együttműködést a térség közösség-szolgálata érdekében. Ennek az ökumenikus szolgálatnak egyik lehetséges fóruma lehet a Kőszikla , mint belülről megszólitó lelkiismereti hang, amit "meghallanak" a lelkészek saját gyülekezetük szolgálata mellett, felismerve az igényt a különböző felekezetű nagyobb közösség szolgálatában. A Kőszikla a gyülekezetek lelki tükre az Isten és felebaráti szeretet szolgálatában. A gyülekezetek életéről szóló beszámolók mellett olvasni lehet majd ,imádságokat, elmélkedéseket, prédikációkat, rövid tanulmányokat.

E blog e Kőszikla megjelenését és az előbb emlitett köszösségi szolgálatot kivánja segiteni.

Nincsenek megjegyzések: